Sveio Kommune Open 2024

Kom mai du skjønne milde kunne ikke passet bedre denne dagen. En av årets største turneringer ble møtt med årets første sommerdag på Sveio Golfpark. En helt fantastisk ramme som skulle romme både opp og nedturer. Golf er en fascinerende idrett som gir og tar. Det er ikke bare golfsvingen som varierer, det gjør også humøret etter hvert slag. Men det var god stemning i alle flighter og de aller fleste var fornøyd med dagen. Det kom spillere fra Bergen, Stavanger, Kvinnherad og resten av Haugalandet. Banen er på det aller beste nå, og kvalitet fra tee til green er strålende.

Denne dagen var det to klasser. Klasse B er rådmannen sin pokal og klasse A er Ordførerens pokal. Og det er ekstra stas når både Ordføreren og Rådmannen møter opp for å dele ut premier.

Vi starter med ekstra konkurransene.

Closest to pin på hull to: Rune Nordtvedt

Closest to pin hull 9 (etter to slag) Øystein Jensen, birdie

Longest drive hull 17, nok en gang en monsterdrive av Øystein Jensen

Flest birdier, Knut Hjelle, hele 5 stykk.

Trekning på startlisten : Ørjan Nordbø og en til..

Vi starter med B klassen.Her var spilleformen stableford. På 4 plass kom Kasper Stokkenes. 3 plassen gikk til Fanagolferen Fredrik Aarli Nerheim. Han flesket med en birdie på hull 6 og. Andre plassen gikk til Øyvind Stavland, som spilte en jevn og fin runde. Men ingen kunne gjøre noe med Rune Nesse denne dagen. Han vant med to poeng til neste spiller og satt 6 nydelige par.

I A-klassen var det og mye gode resultater. Nok en gang var Knut Hjelle i tetstriden, selv med 5 birdier holdt det ikke til pallplassering men en fin 4 plass. Johan Askeland hadde og en fin dag på jobb. Han spilte +3 brutto siste 13 hull, meget solid. Birdien på hull 7 var og veldig sterk.

Andre plassen gikk til Geir Danielsen fra Karmøy Golfklubb.  Han gikk på sitt eget par, +6 brutto. En nydelig front 9 på 38 slag ble dagens fasit. Birdie på hull 5 og 13 har heller aldri skadet ett scorekort.

Dagens suverene vinner ble Kvinnherads store sønn Verner Fjelland. Det er ganske stor kontrast fra å spille på Kvinnherad til Sveio Golfpark, men Verner hadde bestemt seg for å bombe fairway, chippe fint til green og putte aggressivt. Han leverte en suveren score og slo knockout på resten av feltet. 36 slag på front og back, 3 birdier og en ellevill Eagle på hull 18. En veldig fortjent seier til Verner som hadde en nydelig dag her i Sveio og kunne ta velfortjent hyllest fra spillerne og Ordføreren.

Elise sørget for at alle spillerne fikk pølser og kaker når de ankom klubbhuset.

Vel blåst alle sammen.

Til helgen starter årets West-Coast turnering opp, og første runde spilles på Sveio Golfpark.

Stig Runar Tveit

Turneringskomiteen

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.