Sveio Kommune Open 01.05.23

SVEIO KOMMUNE OPEN

1.Mai, arbeidernes fridag, men golfspillernes arbeidsdag. Den tradisjonsrike turneringen var på plass igjen. Flagget vaiet og tok imot dagens felt. Og hvilket felt vi fikk servert denne mandagen. Ett av de sterkeste feltene som har spilt golf i Sveio.

Det var spillere i alle aldre, godt fordelt på rangeringsstigen.

72 spillere trosset kraftig nordavind og øsende regnvær, imponerende tall. Var det været utover dagen som lokket, var det premiene eller var det hamburgerene etterpå som var den store attraksjonen?

Uansett, alle stilte til start klokken 09.30.Det var to klasser idag,Netto og Stableford.

Vi starter i stableford-klassen, 31 spillere. Her skilte det kun 7 poeng fra 1 til 15 plass. Det skiftet i toppen hele tiden, og spenningen var til å ta og føle på. Christian Bjordal tok en meget sterk 3 plass med 35 poeng. Poenget bedre var Roger Sæverud, som også klinket til med birdie på hull 1. Men ingen kunne gjør noe med Rune Alexander Slotten idag. Han spilte meget jevnt og sanket poeng på 17 av 18 hull. Vel fortjent seier.

I Netto klassen var det også utrolig jevnt, og 41 spillere startet. Det skiftet i toppen omtrent hele tiden. Her skilte det kun 6 slag mellom 1 og 15 plass. En som virkelig hadde flyt idag var Halvor Forberg. Han spilte jevn og fin golf hele runden. Til og med to birdier ble senket. En som spilte enda jevnere var Tore Trengereid. Hele 13 par putter falt i koppen med nordavinden fresende rundt seg. Ekstremt godt spilt fra Karmøybuen, som spilte på 77 slag.

Men denne dagen tilhørte Geir Andre Staupe. Han trosset vær og føre, og drog opp det ene deilige golfslaget etter det andre. Det er 4 hull som må snakkes litt om her. Ein hærlig birdie på hull 1 og en strøken birdie putt på hull 16 var suverent. Men enda større var nok birdien på hull 4,banens vanskeligste hull. Men etterhvert fekk alle fremmøtte tilskuere en leksjon i chipping. Det var samlet masse publikum rundt hull 18 for å bivåne det hele. En chip in eagle som enhver proff hadde blitt misunnelig av. En litt kjølig putter i starten, men avsluttet med en putter som tok fullstendig fyr. 

Det var og en del tillegskonkuranser. Knut Hjelle vant longest drive og closest to pin hull 2. Torunn Nonslid sikret seg longest drive for damer. Closest to pin hull 18 var John Arne Steensnæs, som satt birdieputten på 3 meter.

Best bruttoscore hadde Magnus Eileraas, 77 slag, avsluttet minus 2 siste 5 hullene.

Reinert Enerstvedt vant trekning på startlisten.

Også en stor takk til Ordføreren Linn Therese Erve som tok turen innom for å overrekke premiene. 

Og ekstra stor takk til Magnus og Elise som sørget for nydelig grillmat.

En trist dag på starten ble avsluttet med sol, god mat og gode golfhistorier.

Takk for oppmøtet, og husk at neste helg startet West Coast turneringen på Haugaland Golfklubb.

Turneringskomiteen


 

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.