Klubbmesterskapet 2023

Årets høydepunkt i lokale klubber er Klubbmesterskapet. Dette ble arrangert denne helgen på Sveio Golfpark. Det var 3 klasser og 3 vinnere ble kåret.

Konkurransen går over to dager, der samlet score er tellende. Som vanlig så er det litt for få påmeldte, på grunn av at konkurranseformen er brutto slag.

Først og fremst må det sies at banen i Sveio er helt ellevill for øyeblikket. Den banen som ble servert denne helgen er så bra som det nesten er mulig å få det. Strøkne fairwayer, nyraketebunkere, flotte greener og krevende rougher. Og når været også ble så nydelig, så var det mange håpefulle golfere som drog av gårde.

Vi begynner med Dame-klassen. Her må vi nesten si at det overlegen seier. Marita Kolås var aldri truet, og var klart best begge dagene. Fjorårets mester Nina Helle ble nummer to.

I senior-klassen var det mer spennende. Her vekslet det litt mer. Etter dag 1 hadde Geir Idar Nonslid en god ledelse, etter å ha spilt meget godt på lørdagen. En hel runde på samme ball. 4 Slag skilte han og John Arne Steensnæs. Dag to ble mer og mer spennende, og til slutt kunne Steensnæs slippe jubelen løs. Han spilte en meget solid søndags-golf og vartet til og med opp med to birdier. Vel fortjent til ringreven fra Haugesund. På tredje plass kom Simon Eileraas, ett slag bak Nonslid.

Så over til A-klassen. Her var det på forhånd ventet en duell mellom lagkameratene Knut Hjelle og Even Dueland, med Øystein Jensen som outsider. Og alt ble som forventet, utenom at det en person til ville blande seg inn i toppen. Skogen ville sette sitt preg på denne turneringen, men denne gang var det ikkje Bård, men far Arve som hadde skumle hensikter. Han gjekk lørdagsrunden på pluss 5, med to birdier i bagen. Ett slag bak han fulgte Hjelle og Dueland.

Men når søndagen kom måtte dessverre Arve kaste inn håndkledet. Da ble det duket for en duell mellom Knut og Even de neste 18 hullene. De vekslet mellom å lede hele veien. Knut senket 3 birdier, mens Even hadde en vanvittig eagle på hull 12. Spenningen varte helt frem til hull 18. Begge låg godt an etter utslaget, og hadde ca 190 meter inn til hullet. Even slo først og satte innspillet på green. Så var Knut litt uheldig med sitt slag, som gikk ut litt kort til høyre fra green. Dermed kunne Even enkelt kontrollere inn sitt par og erklære seg selv som Klubbmester 2023! Gratulerer, en sterk prestasjon.

På andre plass kom Knut Hjelle, og tredje plassen gikk til Øystein Jensen. Årets nykommer ble Sindre Skippervik, som kapret 4 plassen etter en imponerende søndagsrunde i sitt første klubbmesterskap.

Det ble sørget for god bevertning av Magnus og Jorunn Skåden. Så takk til alle for ei strålende helg.

Mvh

Turneringskomiteen

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.