Hull 4 og 12 med i kåring av Norges 100 beste golfhull

I den siste utgaven av Norsk Golf, har de kåret landets 100 beste golf hull. Hull 4 bli nr 11 i kåringen! Dette er en fantastisk bragd for klubben å få et av hullene så høyt opp på listen!

Dette slående vakre par 4-hullet krever det beste av deg fra tee til green. Her gjelder det å holde tungå rett i munnen og posisjonere seg riktig i den s-formende fairwayen for andre slaget. Fairway er bredere enn den ser ut fra tee. Til venstre i fairway er det et lite tre, og den beste utgangsposisjonen er litt til høyre for dette. Den kraftig ondulerte fariwayen heller rett mot vannet fra 215 meter unna tee. De fleste står igjen med et mellom – til langt jern på andreslaget. Herfra skal man manøvrere seg over vann, og skal du går for flagget, kreves en carry hele veien opp til green. Alternativt kan man legge seg opp kort til venstre. Kanskje et av Norges tøffeste par 4-hulø, men fair hele veien

Hull 12 kom på 60. plass.

Utsikten på dette utslaget er nærmest ertende. Stående på tee på dette risk-reward par 4-hullet ser du akkurat nok av greenområdet til å kutte hjørnet over skogen. Det krever en carry på 230 meter(i nedoverbakke) for å komme seg frem til kortklipt gress, og en carry på 240 meter for å klarere den brede bunkeren mellom vannet og green. For folk flest handler det derimot om å slå seg ned til hjørnet av doglegen med en mindre kølle.  de som våger seg langt frem i fairway , blir belønnet med kort innspill til green. Sikrer du deg ut til høyre i frykt for skogen, blir du straffet med et mye lengre innspill over vannet. Jobben er på langt nær gjort når man ankommer green. Ifølge klubben er det dette hullet det treputtes oftest på.

Hull12Tee

Skriv en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.